Samen op weg

De opzet van de bijeenkomsten bij Zenzo is belangrijk veranderd! Op dit moment gebruiken we geen teksten. Er wordt niet voorgelezen. Er is geen gesprek over een boek.

Wat we wel doen: lopen. Wandelen in stilte en in gesprek met elkaar.

We mediteren eerst. Dan gaan we een half uurtje naar buiten, weer of geen weer. Daar lopen we met een vraag of begrip. Eerst in stilte met jezelf. En daarna in gesprek met een andere deelnemer.
Aansluitend mediteren we opnieuw. Daarna drinken we thee en tijdens de thee kun je eventueel nog iets delen als je dat wilt.

Het concept is nieuw voor Zenzo, maar is mede geënt op het principe ‘stilte, bezinning, verbinding’ van Nijkleaster te Jorwert en hoe dat wordt uitgewerkt en inmiddels een aantal jaren al is beproefd, bij hun Kleaster-kuier. Daarnaast kent de Zentraditie sinds medio vorige eeuw het idee van ‘mutual inquiry’. Een doelgericht gesprek op basis van volkomen gelijkwaardigheid waarin je elkaar helpt je te ontwikkelen. En zo precies is onze wandeling bedoeld.

Zin om mee te doen op de donderdagavonden? Je bent zeker welkom. Neem even contact op, om te zien welke datum je mee kunt komen doen:
T 06 29503461
E info@zendozenzo.nl