Het wonder van alledag

Als de maan en sterren slechts één nacht te zien zouden zijn per vier generaties, zouden ze de grootste verwondering en bewondering oproepen en er zouden religies gesticht worden over heel de wereld om dat wonder dat maan en sterren heet, te vieren.

Als de vogels slechts één ochtend zouden zingen per eeuw, zouden de mensen er naar uitkijken en de dag van het zingen van de vogels uitbundig vieren.

Als de bloemen slechts één dag per jaar zouden bloeien, was dat wereldwijd een feestdag waarop we de geuren en kleuren tot ons zouden nemen tot we er dronken van waren.

Als er slechts één maal per maand vers brood zou worden gebakken, stonden we met het speeksel in onze monden te genieten van de bakkersgeuren en zouden we onze honger stillen met de boterham zoals die is, omdat dat ons maandelijkse feestje zou zijn.

Als er slechts één maal per week één woord gesproken kon worden, zouden we zeer zorgvuldig kiezen en wegen en bewust van intonatie en volume het gekozen woord nauwkeurig in klank brengen en de ontvanger daarbij observeren om na te gaan welke impact ons gewogen woord heeft.

Als er slechts één maal per dag adem kon worden gehaald, zouden we dat heel bewust doen van rust naar helemaal uit naar helemaal in en terug naar rust. Diep, langzaam, proevend en voelend en genietend van de weldaad die de ademteug brengt.

Mijn voornemen voor 2015 is om de maan en sterren te zien, de vogels te horen, dronken te worden van bloemen, te genieten van elke beet brood, mijn woorden te wegen en de weldaad van wat we adem noemen, volkomen te ervaren.

 

Heb een goede jaarwisseling -pas op de vingers en ogen!- en heb een briljant 2015!