Mission Statement

Missie

Mission Statement

Zenzo – zen onderlinge, geeft bezield ondersteuning en begeleiding bij meditatiebeoefening op elk niveau, en biedt in een serene omgeving ruimte voor ieders authenticiteit en persoonlijke doelen, waarmee het streven van mensen naar mentale stabiliteit, welzijn en geluk bewust en actief vorm krijgt.

Missie

Jikai als pelgrim bij haar toenmalige leraar op bezoek

Jikai als pelgrim bij haar toenmalige leraar op bezoek

Iedereen kan (leren) mediteren bij Zenzo – zen onderlinge. Zenzo houdt in Appelscha meditatiebijeenkomsten op zen-boeddhistische grond. De bijeenkomsten zijn elke week op donderdagavond, en zijn bedoeld voor:

  1. mensen die behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling (zelfinzicht) en;
  2. mensen die behoefte hebben aan bewustwording in het algemeen om zo beter in contact te komen met zichzelf en met hun omgeving (Mindfulness).

Zenzo biedt daarvoor een combinatie van mediteren en studeren in de specifieke vorm van Zen en boeddhisme. Daarbij horen ook bepaalde rituelen, (religieuze) vieringen en een manier van (omgaan met) werken.

De serene omgeving waarin wordt geoefend, biedt ruimte voor ieders eigenheid. Meditatie, studie, (religieuze) viering en werk zijn de vier ingangen die gebruikt worden om iedereen het mogelijk te maken persoonlijke doelen na te streven op het gebied van inzicht en bewustwording en daardoor groei van mentale stabiliteit, welzijn en geluk.