Over Zenzo

Zenzo – zen onderlinge, geeft bezield ondersteuning en begeleiding bij meditatiebeoefening op elk niveau en biedt in een serene omgeving ruimte voor ieders authenticiteit en persoonlijke doelen, waarmee het streven van mensen naar mentale stabiliteit, welzijn en geluk bewust en actief vorm krijgt.

Japanse schriftrol met hartsoetra en KanzeonDe ruimte waarin de meditatiecursussen worden gegeven, de zendo, biedt plaats aan maximaal zeven deelnemers per keer en kent een traditionele en serene sfeer.

De meditatieleider van Zenzo is Barbara Jikai de Zoete. Zij heeft door haar werk bij de Rijksoverheid ruime ervaring met het begeleiden van groepen en het geven van cursussen. Daarnaast heeft zij zich sinds februari 2007 actief met Zen, boeddhisme en meditatie bezig gehouden. In 2010 heeft zij werk en thuis opgegeven en is zij in een kloosteromgeving gaan wonen om gericht en intensief te trainen. In augustus 2016 is zij formeel geordineerd tot monnik in de Zen-boeddhistische traditie.

Zenzo is een zendo in Applscha en bevindt zich in een uitgebreid Nederlands netwerk van zendo’s, centra en leraren. De grootste centra die ook in Noord-Nederland zijn vertegenwoordigd, zijn Zencentrum De Noorder Poort, Zen River Buddhist Training Temple, Lotus Zencentra, en zen.nl.